Ik geef privé-pianolessen in Zutphen

Thuis, in mijn studio in Zutphen, geef ik les aan kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar ), jongeren en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Ook diegene die vroeger gespeeld heeft en graag weer wil beginnen, is welkom. Leerlingen die willen toewerken naar het toelatingsexamen conservatorium, kunnen bovendien voor solfège en algemene muziekleer bij mij terecht.

Lesgeven is bij mij altijd maatwerk

We werken aan muziekstukken die passen bij jouw mogelijkheden en smaak, want plezier in het muziek maken is het allerbelangrijkst en een voorwaarde om vorderingen te maken! Aansluitend op een gratis proefles en de mogelijkheden en wensen, kunnen we samen een lesprogramma op maat samenstellen.

Er zijn 40 lesweken per jaar

Het cursusjaar loopt parallel met dat van de scholen. In de schoolvakanties geef ik geen pianoles. In het cursusjaar 2020-2021 beginnen de lessen op 2 september. De vakanties in dit cursusjaar zijn:

Herfstvakantie: 17 oktober t/m 25 oktober 2020

Kerstvakantie: 19 december 2020 – 3 januari 2021

Voorjaarsvakantie: 20 februari t/m 28 februari 2021

Meivakantie: 24 april t/m 9 mei 2021

Zomervakantie: 17 juli t/m 29 augustus 2021

N.B. Uitgevallen lessen i.v.m. 2e paasdag, 2e Pinksterdag en Koningsdag en Hemelvaart worden in diezelfde week ingehaald.

Tarieven

De kosten voor mijn pianolessen worden (verdeeld over 12 maanden), maandelijks betaald. Het uurtarief voor het cursusjaar 2020 – 2021 is t/m 21 jaar € 46,00. En voor volwassenen € 56,00. De maandbedragen zien er als volgt uit:

Tarieven voor kinderen: 

Kind t/m 21 jaar, 30 minuten per week: € 76,50 per maand

Kind t/m 21 jaar, 45 minuten per week: € 115,00 per maand

Tarieven voor volwassenen: 

Volwassene, 30 minuten per week: € 93,00 per maand

Volwassene, 30 minuten per 14 dagen: € 46,50 per maand

Volwassene, 45 minuten per 14 dagen: € 70,00 per maand

Met afwezigheid ga ik flexibel om.

Als een leerling ziek is of om een andere reden afwezig is, wordt de les doorbetaald. Als dit ruim van tevoren gemeld wordt, zoeken we samen naar een mogelijkheid om de les te verplaatsen. Mocht ik zelf onverhoopt ziek of afwezig zijn, dan wordt de les vanzelfsprekend niet in rekening gebracht.

Een maand opzegtermijn

Als een leerling ziek is of om een andere reden afwezig is, wordt de les doorbetaald. Als dit ruim van tevoren gemeld wordt, zoeken we samen naar een mogelijkheid om de les te verplaatsen. Mocht ik zelf onverhoopt ziek of afwezig zijn, dan wordt de les vanzelfsprekend niet in rekening gebracht.

Dagelijks studeren is wenselijk

Om vooruit te gaan, is in het begin een kwartier per dag studeren voldoende. Later een half uur of langer, afhankelijk van je mogelijkheden en situatie. Daarom is het belangrijk om thuis een piano te hebben. Ik kan je eventueel adviseren bij de huur of aanschaf ervan.

Tijdens de pianolessen speel je op een echte Steinway vleugel!

Twee keer per jaar is er een voorspeelmiddag/leerlingenconcert

Het is leuk om een stuk, dat je goed ingestudeerd hebt, voor te spelen voor publiek. Dat doen we in de vorm van een leerlingenconcert, voor familie en vrienden.

Samen naar een pianoconcert

Eén of twee keer per jaar gaan we naar een pianoconcert met de leerlingen die daar belangstelling voor hebben. De meeste leerlingen vinden dit heel leuk en inspirerend!

Bladmuziek

Je kunt bladmuziek bestellen via www.Broekmans.com en www.bladmuziekshop.nl. De meeste muziek kun je tegen een redelijke prijs kopen.

Daarnaast kun je veel bladmuziek tweedehands kopen via www.boekwinkeltjes.nl en www.gebruiktebladmuziek.nl. In sommige gevallen kun je ook muziek van mij lenen.

Samen op pianoreis gaan?

Ben je beginner of vergevorderd? Of ergens daar tussenin? Hoe dan ook, als je open staat om de piano en de pianomuziek samen (verder) te ontdekken… Dan wil ik je graag leren kennen en bied ik je bij deze: